Zavřít reklamu

Android nebo iOS? To je jedna z největších nezodpovězených otázek moderní éry, a také bodem významného sporu takzvaných fanboys na obou stranách plotu po tisíce let. Nebo možná jen v posledním desetiletí.

Existuje hned několik platných argumentů, které hrají do karet obou stranám. Je jasné, že Apple byl první společností, která na trh přišla s mobilním operačním systémem, který byl neuvěřitelně elegantní a čistý. Pak se na trh dostal Android, který je dokonce atraktivnější a nabízí mnohem pestřejší nabídku. Otázkou tedy je, v čem je Google Play lepší než Apple App Store?

Google Play je více „developer-friendly“

Od samého počátku měl Apple velké problémy s vývojáři – je velmi selektivní, tedy alespoň co se o povolení aplikací pro App Store týká. Důvodem taková vybíravost je v podstatě jednoduchá. Apple se snaží do svého obchodu s aplikacemi dostat jen ty nejkvalitnější. To samozřejmě funguje velmi dobře.

Pro příklad nemusíme chodit ani tak daleko. Snapchat pro iOS je mnohem lepší než verze pro Android. Tato pověst kvality má občas za následek to, že určití vývojáři vyvíjejí své aplikace pro iOS buď výlučně, nebo jako první (například vysoce očekávaný Super Mario Run přišel na iOS jako první).

Google Play

Samozřejmě je tu pak druhá strana mince, tedy nevýhoda. Pro vývojáře Android aplikací existuje mnohem menší riziko, že budou trávit tisíce a tisíce hodin na vývoji jen proto, aby aplikace nebyla odepřena ze zařazení pro Google Play. Díky tomu se vývojářská komunita pro Android aplikace tak rychle rozrostla. To však neznamená, že by v App Storu nebyl dostatek aplikací. Uživatelé obou platforem mají více aplikací, než je vůbec zdrávo.

V Google Play najdete hned celou škálu zajímavých a kreativních aplikací. Pro začátek, existuje mnoho mocných nástrojů, díky kterým můžete změnit celý design operačního systému Android. A to je něco, co nenajdete v konkurenčním Apple App Store. Pro Android existuje také aplikace pod názvem Tasker, která otevírá svět možností pro automatizaci úloh a procesů. Musím však připustit, že ne vždy se v Google Play najde dobrá aplikace.

Google-Play-Logo

Dnes nejčtenější

.