Zavřít reklamu

Nový Samsung Galaxy A5 (2017) přichází konečně na trh, uživatelům poskytne excelentní výdrž baterie. Jedná se o cenově dostupný 5,2palcový telefon, jehož kapacita baterie činí 3 000 mAh. Ta při prohlížení webu na 3G síti vydrží 13 hodin, 16 hodin na 4G LTE a 18 hodin pak na Wi-Fi připojení. Když se trochu uskromníte, můžete mít klidně i dvoudenní telefon, na který se spolehnete. A pokud nejste nároční uživatelé, telefon vám vydrží i několik dalších dní.

Jsou tato čísla reálná?

Kolegové ze zahraničního serveru PhoneArena se rozhodli vše řádně otestovat. Samsung u svého Galaxy A5 (2017) uvádí, že jeho srdcem je moderní 14nanometrový procesor typu Exynos, který poskytuje vynikající energetickou spotřebu a displej s rozlišením 1 080 x 1 920 pixelů.

Nebudeme zbytečně ztrácet čas a pustíme se do samotných výsledků testování. Jsou čísla výdrže této baterie reálná? Rozhodně ano. Tento telefon je doslova zvíře. Testeři otestovali hned několik telefonů, které disponují stejným jasem 200 nit, což je úroveň pohodlí pro neustálé použití. Galaxy A5 (2017) excelovalo, neboť při testování dokázalo pracovat neuvěřitelných 11 hodin a 9 minut.

Galaxy A5

Ve srovnání s aktuální vlajkovou lodí, tedy Galaxy S7, je na tom opravdu skvěle, neboť „es-sedmička“ vydržela pouhou polovinu – 6 hodin a 37 minut. Populární iPhone 7 byl také pozadu, a to se skóre 7 hodin a 46 minut. Dokonce i nový Google Pixel s velmi dobrou výdrží baterie byl oproti Galaxy A5 velmi pozadu.

Testování se týkalo také toho, za jak dlouho se dokáží testované modely nabít z 0 na 100 % pomocí klasické nabíječky. Galaxy A5 (2017) se nabíjelo velmi rychle, přesněji jen 1 hodinu a 31 minut. Zařízení je tedy na stejné úrovni, jako vlajkové lodě Galaxy S7, Google Pixel či depresivně pomalé iPhony 7. Tajemství toho všeho je rychlejší nabíjení, a to díky Fast Adaptive nabíječky, která je schopná tlačit až 15 wattů najednou.

Galaxy A5 2017

Galaxy A5

Zdroj

Dnes nejčtenější

.