Zavřít reklamu

Jihokorejská společnost Samsung Electronics se podle všeho rozhodla do svých nových vlajkových lodí nasadit baterie s kapacitou 3 000 a 3 500 mAh. Podle nové zprávy jednoho z investorů, bude menší varianta Galaxy S8 disponovat 3 000 mAh akumulátorem, zatímco kapacita většího modelu S8 Plus bude stejná, jako u Galaxy Note 7, tedy 3 500 mAh.

O tuto informaci se podělil přímo jeden z úředníků společnosti Samsung, který poskytl rozhovor jihokorejskému serveru News 1. Ten prohlásil, že společnost dosáhla konečného rozhodnutí ve chvíli, kdy dokončila řadu důležitých bezpečnostních testů.

Důkladné testování

V návaznosti na loňské fiasko kolem Galaxy Note 7, Samsung údajně provedl hned několik zásadních změn u svých dodavatelů baterií. Japonská společnost Murata Manufacturing bude nyní druhým dodavatelem akumulátorů pro Galaxy S8 a S8 Plus. Dalším dodavatelem bude samozřejmě Samsung SDI. Proslýchá se, že by se na výrobě baterií měla podílet také společnost ATL, ale to prozatím potvrzené nemáme.

Galaxy Note 7

Samsung navíc začal intenzivně spolupracovat se svými dodavateli, kdy s nimi vyjednává určité podmínky. Z toho tedy vyplývá, že k masové výrobě dojde velmi brzy. Jen pro informaci, Samsung Galaxy S8 a S8 Plus bude představeno 21. dubna 2017 ve Spojených státech amerických. 

Prozatím neočekáváme, že by měly nastat větší změny, tedy alespoň co se prodejních cen týká. Oficiální maloobchodní cena základního modelu Galaxy S8 bude začínat na 650 dolarů (což je v přepočtu asi 16 500 Kč). Za větší Plus variantu si samozřejmě připlatíte, neboť cena bude startovat na 750 dolarech (asi 18 825 Kč). Ceny jsou uvedeny bez DPH a v České republice budou ve výsledku pochopitelně ještě vyšší.

Galaxy S8

Zdroj

Dnes nejčtenější

.