Zavřít reklamu

Majitelé modelu Galaxy S5 mini museli čekat opravdu velmi dlouhou dobu na nový Android 6.0.1 Marshmallow. Poslední velká aktualizace byla uvolněna před dvěma lety, tedy v roce 2015, kdy na tyto stroje dorazila verze Android 5.1.1 Lollipop.

Vůbec poprvé jsme o aktualizaci na Marshmallow slyšeli asi před čtyřmi měsíci, když bylo oznámeno, že Samsung Galaxy S5 duos (SM-G800H) obdržel vstupenku pro Android 6.0.1 v Rusku. Galaxy S5 mini (SM-G800F) nyní skutečně získává již zmíněnou aktualizaci v Evropě.

Verze firmwaru G800FXXU1CQA1 je nyní dostupná pro modely Galaxy S5 mini v Evropě, a to jak pro obě značkové, tak také neznačkové verze tohoto telefonu. Dočkali jsme se nejen aktualizace na Android 6.0.1 Marshmallow, ale taktéž důležité opravy zabezpečení. Po nainstalování updatu zjistíte, že Samsung lehce přepracoval uživatelské rozhraní, vylepšil oznamovací centrum, a přidal mnoho zajímavých a nových funkcí.

Bohužel se však jedná o poslední velkou aktualizaci pro Galaxy S5 mini, neboť Androidu 7.0 Nougat se již nedočká. Majitelé tohoto modelu tak nyní mohou novou aktualizaci stahovat jako over-the-air (OTA) update.

Galaxy S5 mini

Zdroj

Dnes nejčtenější

.