Zavřít reklamu

Jihokorejský gigant se dnes na tiskové konferenci v Londýně a New Yorku pochlubil novou generací sférické kamery Gear 360 (2017). Ta se pyšní podporou 4K rozlišení a 360stupňovým záznamem. Jak můžete v glaerii níže sami vidět, posun v designu je oproti loňskému modelu opravdu znát.

Na přední straně se nachází sada 8,4Mpx snímačů obrazu s objektivy Bright Lens se světelností f/2.2, přičemž samotné snímače kryje čočka typu „rybí oko“. Tuto malou kamerku drží při životě 1 160mAh baterie, o výdrži se však výrobce nezmiňuje.

Samsung šel napřed sociálním sítím a s novou kamerou můžete svůj obsah upravovat, prohlížet či rovnou sdílet. Na výběr máte i z několika natáčecích režimů, fotografických efektů či filtrů, různých nástrojů pro úpravu videí a podobně. Natočená videa se 360stupňovým záznamem můžete taktéž převést do standardních formátů. V neposlední řadě kamera také podporuje živý přenos videa, a to například přes FaceBook, YouTube či platformu Samsung VR.

Kompatibilita nové kamery Gear 360 je zaručena u nových modelů Galaxy S8 a Galaxy S8+ a staršími telefony Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy A7 (2017) a Galaxy A5 (2017). Jablíčkáři však litovat nemusí, kameru bude možné používat také s iPhonem 7, 7 Plus, 6s, 6s Plus a iPhonem SE. Samozřejmostí je pak podpora desktopových systémů Windows a macOS.

A jak je to s cenou? Doporučená koncová cena pro spotřebitele byla stanovena na adekvátních 6 990 Kč (včetně DPH).

gear-360_FB

Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.