Zavřít reklamu

V posledních letech se technologické společnosti začínají ve velkém zajímat o autonomní vozy. Své řešení testuje Google i Apple a nejdál je v současné době samozřejmě Tesla. Ale i Samsung si chce ukrojit kus koláče, a tak se chystá se svou troškou do mlýna přispět také. Přibližně před rokem si společnost upravila závodní okruh v Jižní Korei, který vlastní, aby na něm mohla testovat komponenty pro autonomní vůz. Nyní ale dostala povolení vyjet s vozem na veřejnou komunikaci.

Testovací okruh Samsungu v Jižní Korei

Povolení Samsungu udělilo jihokorejské ministerstvo a společnost si od toho slibuje detailnější výsledky testů, které jí pomohou vyvinout kvalitnější senzory a výpočetní moduly, které obsluhuje umělá inteligence. Jejich špičková spolehlivost je pochopitelně nezbytně nutná při ostrém nasazení automobilu do provozu.

I když by se mohlo zdát, že jihokorejský gigant má skutečně v plánech představit své vlastní autonomní auto, ještě nutně jeho poslední kroky nemusí znamenat, že se tak stane. Young Sohn, ředitel strategického oddělení Samsungu, totiž už dříve prohlásil, že se prozatím nechystají vytvořit svůj vlastní automobil, který by byl schopný sám řídit. Je tak možné, že společnost nakonec vyvine jen pokročilé komponenty a software, které bude prodávat dalším společnostem. Dokonce ani vůz, který momentálně testuje, není vlastní výroby. Jedná se totiž o některý z modelů Hyundai.

Samsung Car FB

zdroj

Dnes nejčtenější

.