Zavřít reklamu

Bezdrátové nabíječky jsou v posledních letech skutečně oblíbené. Téměř každý vlajkový smartphone bezdrátové nabíjení podporuje a ty od Samsungu nejsou výjimkou. Největší výhodou bezdrátových nabíječek je jejich pohodlnost – kdykoli na podložku můžete telefon položit a on se začne okamžitě nabíjet. Naproti tomu, když chvátáte, tak stačí jen telefon rychle sebrat a vyrazit. Nemusíte se tak ani v jednom z případů zabývat porty a odpojováním kabelů.

Počátky nové technologické éry

Bezdrátové nabíjení Samsungu tu ale máme už několik let. Už v roce 2000 vytvořila společnost speciální tým inženýrů určený výhradně k vývoji bezdrátových nabíječek a integrace technologie do jejích telefonů. Cílem bylo vyvinout technologii, která by byla pohodlná, snadno použitelná a aby podporovala hned několik standardů bezdrátové technologie. Zpočátku to neměl Samsung lehké, musel totiž překonat několik překážek souvisejících hlavně s velikostí a cenou komponent.

V roce 2011 se ale nakonec úsilí vyplatilo a Samsung mohl představit první komerční bezdrátovou nabíjecí podložku Droid Charge. O dva roky později se společnost pochlubila bezdrátovým nabíjecím krytem pro smartphone Galaxy S4, spolu se kterým představila i nabíječku S Charger a další příslušenství.

Vývoj bezdrátového nabíjení Samsungu

První telefon s integrovaným bezdrátovým nabíjením dorazil v roce 2015 a samozřejmě šlo o tehdejší vlajkovou loď Samsungu – Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. Spolu s telefony představil jihokorejský gigant i novou podložku, která svým designem šla ruku v ruce právě se zmíněnými telefony a chlubila se tak „skleněným“ vzhledem. Bylo to také vůbec poprvé, co měla podložka kruhový tvar,  který jejím majitelům usnadňoval lokalizovat střed zařízení pro snazší správné umístění telefonu.

Později v tomto roce Samsung vytasil další bezdrátovou podložku, která podporovala rychlé bezdrátové nabíjení telefonu Galaxy Note5 a Galaxy S6 edge. Fast Charge Wireless Charging Pad měla i lehce upravený design, aby lépe zapadala do vybavení běžné domácnosti a nebyla tak jako pěst na oko.

O rok později, tedy v roce 2016 vylepšil Samsung oblast bezdrátového nabíjení tím, že do světa poslal podložku, na kterou bylo možné telefon buďto klasicky položit nebo postavit přibližně pod úhlem 45°. Právě tato poloha umožňovala snadnou kontrolu notifikací a snazší práci s telefonu obecně, zatímco se bezdrátově nabíjel. Samsung musel do podložky vložit další cívku, aby tuto zkušenost mohl zákazníkům nabídnout.

V těchto šlépějích šli inženýři Samsungu i letos, kdy představili konvertibilní bezdrátovou nabíječku, která opět poslouží buďto jako podložka nebo jako stojánek. Nová nabíječka propojuje stylový design s všestrannou funkčností. Kromě dvou poloh jí nechybí samozřejmě ani podpora rychlého bezdrátového nabíjení. Aby dobíjení telefonu fungovalo stoprocentně za všech podmínek, integroval Samsung do nabíječky celkem tři cívky.

 

Samsung wireless charging evolution
Samsung Galaxy S8 wireless charging FB

zdroj: samsung

Dnes nejčtenější

.