Zavřít reklamu

Do oficiálního představení Galaxy Note 8 sice zbývá přesně 22 dní, už teď je však více než jasné, v čem tkví jeho nejsilnější stránky. Jednou z nich totiž bude bezesporu skvělý duální fotoaparát, který představí Samsung na svém telefonu vůbec poprvé. Ostatně, velké věci si od něj slibuje i samotný Samsung.

Jihokorejský gigant je se svým fotoaparátem spokojený natolik, že se rozhodl na jednom ze svých webů zveřejnit vcelku podrobné informace o několika nejzajímavějších funkcí duálního fotoaparátu. Zákaznici se tak mohou podle nejnovějších informací těšit například na funkci Smart Zoom, tedy na trojité přiblížení. Přiblížené záběry jsou tak pomocí této funkce opravdu velmi povedené a jejich kvalita velkým zvětšením příliš neutrpí. Je však potřeba brát zřetel na to, že se digitálním zoomem nějaké to procento kvality ubere.

Hezkou věcičkou, kterou Samsung pravděpodobně okoukal částečně od konkurenčního Applu, je funkce Refocus. Ta se snaží, aby vypadaly výsledné obrázky, jako kdyby byly foceny na zrcadlovku. Refocus totiž vyměří hloubku zabírané záběru, ze kterého pak vyhodnotí úpravu fotografie. Jinými slovy, z fotografie vám vystoupí jen to „důležité“ a zbytek se ztratí rozmazáním.

Focení za tmy? Žádný problém

Velké vylepšení fotek Samsung spatřuje i při zhoršených světelných podmínkách. Nový senzor totiž zachytí podstatně více světelných paprsků a tím pádem dokáže i za horších světelných podmínek lépe fotit. Ostatně, zcela evidentní důkaz naleznete v naší galerii.

Pokud bude nový jihokorejský telefon ve fotografování opravdu tak dobrý, bude mít konkurence plné ruce práce, aby se mu vyrovnala. Tak či tak se o tom přesvědčíme už velmi brzy. Do té doby jsou tak veškeré spekulace v tomto ohledu vcelku zbytečné.

Koncept Galaxy Note 8:

 

samsung-deep-blue-galaxy-note-8-fb

Dnes nejčtenější

.