Zavřít reklamu

Stejně jako v minulých letech, i v letošním roce získaly technologické společnosti tisíce patentů. Díky novému přehledu od Quartz Media LLC si můžeme prohlédnout seznam společností, které jich registrovali nejvíce.

Rovněž jako posledních 25 let je jedničkou IBM s počtem registrovaných patentů 5 797. Na záda mu už ale dýchá jihokorejský gigant se 4 143 patenty, následovaný třetím Intelem s 2 064 patenty. V žebříčku se dále objevil i Google, Microsoft, Apple, Amazon a Facebook. Kde každá společnost s výjimkou Facebooku získala přes tisíc patentů.

Podobné pořadí platí i pro statistiky od roku 2010. IBM se Samsungem si stále drží svou vladařskou pozici. Tentokrát se ale Intel umístil až na 4. místě a bronzovou pozici si utrhl Microsoft. Za zmínku ještě stojí Google s 14 900 patenty a Apple s 13 183 patenty.

Podle průzkumu registruje IBM v průměru 27, 2 patentů denně a vlastní 3 % všech registrovaných patentů v USA. Letos IBM zaregistrovala o 23 % patentů více v porovnání s předchozím rokem.

Nejednou jsme mohli slyšet o uniklém patentu, který popisoval velmi chytrou funkci. Většinu registrovaných patentů ale společnosti v blízké době nepoužijí. Nechávají si registrovat vše co je napadne, jen jako ochranu před konkurencí.

patents-legal-ideas

Zdroj: qz.com

Dnes nejčtenější

.