Zavřít reklamu

S ohledem na stále se zvětšující displeje řeší majitelé smartphonů čím dál více i kapacitu baterie. Ta je totiž pro „provoz“ velkého dotykového panelu nadmíru důležitá, a pokud není dostatečně velká, telefon je kvůli častému nabíjení daleko hůře využitelný. Ostatně, tuto otázku řešili zákazníci Samsunugu už před příchodem telefonu Galaxy S8, a S8+, které disponují Infinity displeji. Obavy však nakonec nebyly na místě, Samsungu se totiž telefon podařil dotáhnout takřka k dokonalosti a optimalizovaným softwarem spolu s funkcí rychlého kabelového nabíjení spotřebu baterie výrazně zlepšil.

Včera však Samsung představil další velmi zajímavý telefon, kvůli jehož baterii se čile debatovalo. Řeč není samozřejmě o ničem jiném, než o novém Note 8. I ten se totiž za svou velikost displeje rozhodně stydět nemusí, s kapacitou baterie 3300 mAh už je to však alespoň papírově trochu horší. K tomuto kroku se Jihokorejci odhodlali hlavně z důvodu umístění nového S Penu a hlavně nezdaru z minulého roku. Velká baterie v kombinaci s nedostatkem místa totiž zapříčinily u modelů Note 7 doslova výbušný zážitek.

Samsung se však veškeré obavy spojené s výdrží baterie snaží rozehnat všemožnými tvrzeními a grafy. Nyní například zveřejnil velmi zajímavou tabulku, která dokazuje, že se u Note 8 o mnoho horší výdrže baterie, než mají modely S8 a S8+, nedočkáme. Rozdíl u většiny měřených hodnot jsou zhruba dvě hodiny. Je však potřeba si uvědomit, že jsou tato čísla zatím spíše orientační. Zda se o ně dá opřít, ukáže až budoucnost. Pokud by se však údaje skutečně potvrdili, byla by většina uživatelů pravděpodobně spokojená. Baterie u S8+ totiž drží opravdu dobře a i výdrž o dvě hodiny nižší by byla více než dostačující.

Galaxy S8+Galaxy Note 8
Přehrávání MP3 (funkce AOD zapnuta)až 50 hodinaž 47 hodin
Přehrávání MP3 (funkce AOD vypnuta)až 78 hodinaž 74 hodin
Přehrávání videaaž 18 hodinaž 16 hodin
Doba hovoruaž 24 hodinaž 22 hodin
Používání internetu (Wi-Fi)až 15 hodinaž 14 hodin
Používání internetu (3G)až 13 hodinaž 12 hodin
Používání internetu (LTE)až 15 hodinaž 13 hodin

Hodnoty, které můžete vidět výše nejsou vůbec špatné, nemyslíte? Snad se tedy dlouhodobým používáním telefonu tyto čísla potvrdí a Samsung si po fiasku z minulého roku konečně u modelu Note oddychne.

Galaxy Note8 FB

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.