Zavřít reklamu

Vypadá to, že se dočkáme v následujících letech vcelku zajímavé hardwarové změny v telefonech od Samsungu. Podle posledních zpráv začal totiž jihokorejský velikán pracovat na vývoji nového procesoru pro svá budoucí zařízení.

Ve své tiskové zprávě Samsung uvádí, že se díky nově použitým technologiím výkon čipsetu oproti tomu použitém v modelech Galaxy J a Galaxy A zvýší řádově o 15 %. Jeho objem se pak naopak o 10 % zmenší. Je tedy pravděpodobné, že tyto nové čipsety dostanou telefony z těchto řad jako jedny z prvních.

Nový 11 nm čipset má navíc pro Samsung ještě jeden nesporný význam. Díky jeho výrobě se přiblíží svém plánu vytvořit v horizontu tří let portfolio zahrnující celou škálu procesorů od 14nm do 7 nm, které bude moci ve svých produktech bezproblémově využívat. Co se pak 11 nm čipu týká, ten by rád Samsung vyráběl už v první polovině příštího roku. Jeho největší využitelnost by pak měla být v telefonech střední třídy. Nalezneme ho tedy nejspíš v již zmíněných řadách Galaxy J, Galaxy A a nejspíš i Galaxy C.

Krom oznámení nového čipsetu se Samsung pochlubil i úspěchy, které sklízí s vývojem čipsetu pro nové vlajkové lodě. Práce na něm jdou totiž podle plánů a pokud to tak půjde dál, bude jeho výroba by měla být zahájena ve druhé polovině příštího roku

1470751069_samsung-chip_story

Zdroj: samsung

Dnes nejčtenější

.