Zavřít reklamu

Ačkoliv je platební metoda Samsung Pay spuštěna teprve dva roky, těší se celosvětově velké oblibě. Aby taky ne, je jednoduchá, rychlá a na rozdíl od takové Apple Pay i dostupná prakticky všude. Nejspíš se tak nebudete divit, že se stala podle nejnovějšího výzkumu v Jižní Koreji tou nejoblíbenější.

Vítězství Samsung Pay se však v žádném případě nerodilo snadno. Protože je v Jižní Koreji platebních platforem opravdu mnoho, byla konkurence vysoká. První místo uhájil Samsung s náskokem pouhých dvou desetin bodu před druhým Kakao Pay, což je jakási obdoba plateb přes iMessage (Kakao je totiž obdoba iMessage či Messengeru).

Uživatelé milují jednoduchost

A čím si tedy vlastně Samsung Pay prvenství zasloužil? Podle většiny dotazovaných hlavně za svou jednoduchost při používání. Dále se dotazovaní pochlubili tím, že službu z velké části používají pro platby v obchodech či restauracích, převody peněz však využívají málokdy.

Samsung si tedy může díky svému platebnímu systému poklepat na rameno. Za dva roky totiž dokázal opravdu velmi zajímavé věci, které se konkurenčnímu Applu daří daleko pomaleji. Uvidíme, jak se Jihokorejci rozhodnou svou službu ubírat dále. Pokud do ní totiž implementují další vychytávky, které by ji opět o něco pozvedly, určitě by svoje teritorium vlády po světě ještě o něco rozšířili.

samsung-pay-fb

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.