Zavřít reklamu

Samsung Galaxy S8 opravdu táhne. Svědčí o tom i průzkum, který se zaměřil na trhy se smartphony po celém světě. Z něj totiž poměrně jasně vyplývá, že je několika evropských zemích zastoupen opravdu výrazně a to dokonce tak moc, že předběhl i samotnou Jižní Koreu.

Není se čemu divit. Galaxy S8 je opravdu krásný telefon se spoustou funkcí, ze kterého musí být uživatelé systému Android opravdu nadšeni. Nejvřelejšího přijetí se dočkal podle studie ve Švýcarsku, kde ho vlastní zhruba 8,2 % populace, což dělá ve více než osmimilionové zemi zhruba 670 tisíc uživatelů Galaxy S8 a S8+.  Švýcarsko dokonce procentuálně předčilo i již zmíněnou Jižní Koreu. V té totiž dosahuje podíl modelů S8 “pouhých” 4,7 %. Je však potřeba si uvědomit, jak na tom obě země po ekonomické stránce jsou a hlavně jaký boom způsobilo v Korei  srpnové představení modelu Galaxy Note8. Jeho prodeje totiž jasně naznačují, že si jej Jihokorejci doslova zamilovali a velké míře na něj právě z modelů Galaxy S8 přešli.

Daří se mu i v USA, prvenství pro nejoblíbenější Android však uniká

Velmi zajímavá čísla hlásí i USA. I tam se totiž podařilo 5,5 % předstihnout Jižní Koreu. O to bizarnější se pak může zdát skutečnost, že i přes skvělé zastoupení na trhu není Galaxy S8 nejpoužívanějším telefonem s Androidem v USA. Nemusí však truchlit, prvenství mu totiž sebral jeho o rok starší bratříček Galaxy S7.

Galaxy-S8-Market

Uvidíme, jak s čísly zahýbají prodeje iPhonů X, které se kvapem blíží. Jelikož se však čile spekuluje o tom, že jich má Apple pro své zákazníky přichystáno málo a že Samsung chystá svůj nový Galaxy S9 už na začátek příštího roku, žádné katastrofické snižování vlivu “es osmiček” pravděpodobně nepřijde.

Galaxy S8 FB

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.