Zavřít reklamu

Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že se Samsung rozhodl změnit svou filozofii pro výrobu televizorů. OLED technologie má totiž podle něj to nejlepší za sebou a QLED televize, které se Jihokorejci snaží do běžných domácností protlačit, nejsou také to pravé ořechové. Proto se v Samsungu rozhodli pro rázný krok – vsadit vše na novou microLED technologii.

Na microLED technologii, která by měla v budoucnu pozvednout nejen televizory, už Samsung nějaký pátek pracuje. Práce se však zatím nevedou podle představ a celý proces se nebývale natahuje. Jihokorejci se však podle posledních zpráv rozhodli do projektu ještě více zainvestovat vyvinout tu správnou alternativu, která by jejich požadavky splňovala a nebyla navíc složitá na výrobu. Právě technické problémy tohoto rázu totiž Samsung údajně velmi brzdí a jen díky nim microLED do svých televizí ještě neimplementoval. Pokud se mu to však tímto krokem povede, je jen otázkou času, kdy nám první vlaštovky představí.

Takto vypadá QLED televize:

Trh s televizemi se změnil

Uspět by Samsung potřeboval jako sůl. Televizní průmysl mu totiž utíká mezi prsty a jen impulz v podobě televize, která ohromí svět, mu může pomoci. OLED televize totiž lidi už tolik netáhnou a rok od roku upadají v zapomnění. Například od roku 2015 klesl podíl OLED televizí od Samsungu na trhu z 57 % na pouhých 20 %. Zapříčinila to mimo jiné OLED televize od LG, která nabízí svým uživatelům opravdu kvalitní obraz, kterému nedokáže podle všech dostupných informací prodejně konkurovat ani QLED od Samsungu.

Snad tedy Samsungu v tomto ohledu neujel vlak a microLED televizí se ve světě opět chytne. Od společnosti takovéto velikosti se to koneckonců očekávat dá.

Samsung TV FB

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.