Zavřít reklamu

Představení nového smartphonu Galaxy A5 (2018) je již oficiálně na spadnutí. Doposud jsme vycházeli pouze z nejrůznějších úniků a nepodložených zpráv, o víkendu však Samsung na svůj web v Jižní Koreji záznam o produktu s označením SM-A530N. A právě toto označení nese s téměř stoprocentní pravděpodobností zmiňovaný A5 (2018).

Záznam je sám o sobě prakticky nicneříkající a krom toho, že nám potvrzuje to, že je Galaxy A5 (2018) v plánu, z něj nevyčteme nic. Na druhou stranu je však prakticky jasné, že by se k jeho přidání Jihokorejci neuchýlili dříve, než pár dnů či týdnů před jeho oficiálním vydáním. Těžko však říci, zda jej Samsung vypustí již před Vánoci a pokusí se jím svět pobláznit či si jej nechá až na první dny příštího roku.

Dočkáme se opravdu zajímavého telefonu

O tom, že se máme skutečně na co těšit, svědčí i předpokládaná výbava telefonu. Ten by měl být napájen procesorem Exynos 7885, takže se slabého výkonu obávat rozhodně nemusíte. Telefon navíc získal před pár dny certifikaci pro rychlý Bluetooth 5.0, což z něj po jeho vydání udělá první telefon střední třídy od Samsungu, který bude touto technologií disponovat.

Za prakticky hotovou věc se bere i nový Infinity displej s poměrem stran 18,5 : 9, který svým příchodem zařízne existenci klasického domovského tlačítka. Snímač otisků prstů pak nalezneme jako již tradičně na zadní straně telefonu v blízkosti fotoaparátu. Záda by měla být podle všeho tvořena tvrzeným sklem, které bude obepínat rámeček. Zatím však těžké říci, zda se Samsung uchýlí k použití hliníku či nějakého hodnotnějšího materiálu.

Nechme se tedy překvapit, s čím na nás Samsung v následujících týdnech vyrukuje. Pokud se však všechny prognózy vyplní, dočkáme se opravdu krásného telefonu, který by mohl střední třídu smartphonů díky svému vzhledu a hardwarovým kvalitám bez problému ovládnout.

Samsung Galaxy A5 Galaxy A7 2018 render FB

Dnes nejčtenější

.