Zavřít reklamu

Samsung před dvěma měsíci na veletrhu CES 2018 v Las Vegas představil obrovský televizor s úhlopříčkou 146 palců využívající modulární konstrukci sestavenou z menších bloků, které je možné bezešvě připojit. V podstatě se jedná o úplně první modulární MicroLED televizor na světě nesoucí název The Wall.

Jednotlivé diody se skládají ze samodiageneračních mikrometrických LED diod, které jsou mnohem menší než klasické LED diody používané u současných televizorů. Právě díky použité technologii je televizor mnohem tenčí, navíc dokáže zachovat hlubokou černou a vysoké kontrastní poměry podobně jako OLED panely. Samsung oznámil, že The Wall se do prodeje dostane už v srpnu letošního roku.

Samsung sice ještě neprozradil, na kolik zařízení vyjde, ovšem předpokládáme, že cena bude poměrně vysoká. Samotný název napovídá, že jednotlivé bloky můžete napojovat do té doby, než si nevytvoříte televizor přes celou obrazovku. Samsung se odklonil od OLED panelů a zaměřil se na technologii kvantových bodů, což může značit začátek zcela nové éry.

Technologie LED eliminuje potřebu podsvícení, protože každý dílčí pixel se rozsvítí sám. Bez této technologie by Samsung nedosáhl hluboké černé a vysokých kontrastních poměrů.

The Wall se začne prodávat v srpnu letošního roku. Samsung vedle The Wall v letošním roce přišel ještě s řadou dalších televizorů QLED, UHD a Premium UHD.

Samsung The Wall MicroLED TV FB

Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.