Zavřít reklamu

Samsung v současné době vyrábí jedny z nejlepších mobilních displejů na světě a jeho AMOLED panely na telefonech bývají mnohdy jedním z hlavních důvodů, proč si zákazníci vybírají právě jeho produkty. Infinity displej v Galaxy S9 a Galaxy S9+ byl odborníky z DisplayMate dokonce označen jako nejlepší mobilní displej na světě. Nicméně ani to automaticky neznamená, že jsou panely Samsungu bezchybné a nemohou trpět nějakým nešvarem. Příkladem je i nejnovější problém, který trápí majitele právě posledního vlajkového modelu.

Uživatelé Galaxy S9 si totiž na několika diskusních fórech napříč internetem stěžují, že displej jejich zbrusu nového telefonu má problém s barvami a především pak s tmavým až černým obsahem. Displej totiž trpí známým problémem, kdy není schopen korektně vykreslit odstíny šedé a černé, což vede k zrnitému obrazu, kdy v některých případech jsou vidět pixely, potažmo černé bloky. Problém se vyskytuje především při pozorování obrázků a videí, které prošly výraznější kompresí.

Zajímavostí je ovšem fakt, že se nejedná o nový problém. Nekorektní zobrazování barev trápilo v minulosti i majitele předchozích generací vlajkových modelů od Samsungu, a tak se zdá, že pro jihokorejské inženýry se jedná o neřešitelný problém. Naštěstí se ale nešvar vždy týkal jen malé skupiny zařízení, a i když v případě Galaxy S9 není rozsah zatím znám, doufejme, že také nebude nijak markantní. Samsung se k problému zatím nijak nevyjádřil, avšak jakmile tak učiní, budeme vás informovat.

Pokud i vás na Galaxy S9 nebo Galaxy S9+ trápí stejný či podobný problém, budeme rádi, když se s námi podělíte do komentářů níže.

Samsung-Galaxy-S9-black FB

Zdroj: xda-developerscommunity.samsung, theandroidsoul 

Dnes nejčtenější

.