Zavřít reklamu

Samsung se po týdnech spekulací konečně odhodlal k představení svého prvního smartphonu s operačním systémem Android Go, což je verze Androidu určená především pro smartphony s horší hardwarovou výbavou. Díky speciálně optimalizovanému Androidu jsou však i tyto smartphony pro uživatele velmi přívětivé a hlavně cenově dostupné. Pojďme si tedy tohoto nováčka společně představit.

První vlaštovka s Android Go se jmenuje Galaxy J2 Core a nabízí 5” displej s rozlišením 540 x 960 pixelů, procesor Exynos 7570, 2600 mAh baterii, 8 MPx zadní a 5 MPx přední kameru, 1 GB RAM a 8 GB interního úložiště. Už z tohoto výčtu je tak víceméně jasné, že se zrovna o hvězdně vybavený telefon nejedná. I přesto by měl být ale díky Androidu Go velmi svižný a svou cílovou skupinu osloví. K tomu je mu ale potřeba i lehce pomoci. Samsung totiž jeho majitele vybízí například k tomu, aby na něj využívali optimalizované aplikace, které jsou právě pro smartphony s nižším výkonem určeny. Těch je ale naštěstí v obchodě Google Play dostatek.

Novinku začal Samsung minulý týden prodávat na trzích v Malajsii a v Indii. Rozšíření na další trhy by pak mělo proběhnout v následujících týdnech či měsících. Nicméně se dá předpokládat, že bude tento smartphone určen spíše pro trhy rozvojové, kde zákazníci nemohou utrácet za smartphony vysoké částky. Do České republiky se tak tato novinka nejspíš nepodívá. 

samsung-android-go

Dnes nejčtenější

.