Zavřít reklamu

Podpora bezdrátového nabíjení byla donedávna doménou jen dražších smartphonů. To se ale nejspíš brzy změní. Podle dostupných informací je totiž Samsung odhodlán k vnuknutí podpory bezdrátového nabíjení i levným smartphonům, ke kterým bude navíc nabízet velmi levné bezdrátové nabíječky. 

Vytvoření levné bezdrátové nabíječky určené primárně levným smartphonům dává smysl. Stávající řešení Samsungu totiž stojí od 70 do 150 dolarů, což je pro uživatele, kteří zaplatí za smartphone jen nižší stovky dolarů, neúnosná cena. Jihokorejská gigant pro ně proto chce údajně vytvořit bezdrátové nabíječky, které by se mohly prodávat zhruba jen za 20 dolarů.

Pokud však čekáte, že ceně bude odpovídat i jejich kvalita, jste na omylu. Vlastnosti těchto nabíječek by totiž měly být údajně srovnatelné s těmi, které má Samsung již v nabídce. Sáhnout by po nich tak mohli i ti uživatelé, kteří vlastní vlajkovou loď, ale do nabíječky podložky pro bezdrátové nabíjení nechtějí příliš investovat.

Samsung Galaxy S8 wireless charging FB

Očekávaný krok

Pokud se Samsung skutečně pro podobné řešení rozhodne, přílišným překvapením to nebude. Na modely střední třídy se totiž snaží již nějakou dobu nasazovat i Infinity displeje, jež byly též dříve doménou jen vlajkových lodí. Krom toho se pak může jeho nedávno představený model Galaxy A7 pochlubit hned třemi fotoaparáty na zadní straně, což je prvek, kterým se mohou též chlubit jen ty nejvyšší vlajkové lodě konkurence. Je tedy zcela evidentní, že si Samsung důležitost své nižší řady smartphonů uvědomuje a chce je pro zákazníky udělat co možná nejlákavější. Na představení všech jeho plánů si ale budeme muset ještě chvíli počkat.

A takto vypadá zmiňovaný Galaxy A7 se třemi zadními fotoaparáty:

Dnes nejčtenější

.