Zavřít reklamu

Společnost Samsung začala s distribucí svých softwarových aktualizací pro měsíc červenec. Mezi zařízení, která se červencové aktualizace dočkají mezi prvními, patří smartphone Samsung Galaxy A30. Bezpečnostní aktualizace, měnící verzi softwaru na A305FDDU2ASF3, se mezi prvními dočkali uživatelé v Indii, co nevidět se ale dostane i do ostatních států. Aktualizace opravuje hned několik zranitelností, nalézajících se v  operačním systému Android, stejně jako třináct zranitelností, zasahujících pouze zařízení řady Galaxy.

Kromě tří hlavních bezpečnostních chyb, které nejnovější aktualizace opravuje, se mohou uživatelé těšit také na vylepšenou stabilitu a dílčí změny v algoritmu detekce vlhkosti, respektive jeho vylepšení. Z údajů o softwarové aktualizaci zcela jasně nevyplývá, v čem vylepšení spočívá, v minulosti se ale objevila uživatelská hlášení o falešném varování.

Pravdou je, že algoritmus detekce vlhkosti v některých zařízeních značky Samsung již v minulosti vykazoval více či  méně významné problémy – na falešná a nepodložená varování, zobrazující se na displeji a bránící v nabití smartphonu, si stěžovali již majitelé Samsungu Galaxy S7. U modelu Galaxy A30 nicméně žádná hlášení tohoto typu zaznamenána nebyla, může se tedy v rámci aktualizace jednat například o preventivní opatření.

Majitelé smartphonů Samsung Galaxy A30 v zemích, kde je aktualizace dostupná, ji budou moci nainstalovat poté, co se jim zobrazí na displeji příslušná notifikace. Aktualizovat lze také v aplikaci Nastavení v sekci softwarových aktualizací.

Červencové aktualizace se ve vybraných regionech dočkala také zařízení Galaxy S7 a S7 Edge, Galaxy S4 nebo třeba Galaxy S9.

screenshot 2019-07-08 v 19.53.03

Dnes nejčtenější

.