Zavřít reklamu

Smartphony z dílny čínské značky Honor se těší ve světě čím dál větší popularitě. Ta sice měla podle některých analytiků razantně klesnout poté, co na společnost dopadly společně s Huawei, pod který spadá, sankce v podobě ukončení služeb Googlu. Nicméně se tak zatím nestalo, a proto může obliba značky i nadále růst. V růstu obliby by mělo pomoci také vydání nového Androidu 10. 

Android 10 dorazí zprvu jen na vlajkové lodě Honoru, a to už na začátku příštího týdne. Jednat se jako již tradičně bude o výrobcem přizpůsobenou verzi Androidu s nástavbou Magic UI, která se velmi podobná standardním řešením Huaweie a jeho EMUI. Hlavní devízou nové verze systému by měly být přepracované přechody mezi aplikacemi, redesignované prvky systému, zlepšení softwarového rozhraní pro fotoaparát či Dark Mode dostupný v celém operačním systému. 

Vlastní verzi Androidu 10 testovali vývojáři Honoru dlouhých pět měsíců, po které zásobovali své beta testery velmi slušnou dávkou beta verzí dostupných primárně na modelech Honor 20, 20 Pro, View20 a 9X. Právě na tyto telefony dorazí nová verze systému nejdříve. Bohužel v tuto chvíli nevíme, jak na tom bude Honor z hlediska rozšiřování updatu. Ten bude na serverech uvolněn přesně 15. března, nicméně do České republiky může doputovat o několik dnů či týdnů později. 

Dnes nejčtenější

.