Zavřít reklamu

Telefony Samsung Galaxy S20 byly nedávno vydány s čipsetem Exynos 990, podporou 5G sítí, velice dobrými fotoaparáty, 120Hz displejem atd. Jedna z novinek byla i nadstavba Samsung One UI 2.1, která přichází s několika novými funkcemi oproti verzi One UI 2.0, která je například na starších telefonech Galaxy S10 nebo Galaxy Note 10.

Několika změn se dočkal Samsung DeX, tedy funkce, která promění chytrý telefon v jednoduchý počítač. V první řadě to je možnost přetáhnout okno s aplikací do strany, které se následně otevře na polovinu plochy. Identicky to funguje i třeba ve Windows. Dále se dostalo na nová gesta, ke kterým se využívají tři anebo čtyři prsty. Využít se to dá napříkald v režimu touchpadu, kdy telefon proměníte v ovládací prvek.

Aktualizace se dočkaly i rutiny Bixby, které nově reagují na Samsung DeX. Můžete si tak například nastavit režim nerušit v případě, že přejdete do Samsung DeX, anebo třeba zapnout Bluetooth, abyste hned mohli používat bezdrátovou myš a klávesnici. V současné době je nadstavba Samsung One UI 2.1 dostupná pouze na nejnovější telefony řady Galaxy S20. Zanedlouho by se měla ale dostat i na starší Galaxy S10 a Galaxy Note 10. Na ještě starší vlajkové modely jako je Galaxy S9 a Galaxy Note 9 už se tato aktualizace pravděpodobně nedostane. Samsung totiž udržuje aktualizace na svých telefonech pouze po dobu dvou let.

Dnes nejčtenější

.