Zavřít reklamu

Společnost AKG, která patří pod Samsung, představila nová zcela bezdrátová sluchátka N400, která zaujmou hned několika funkcemi. Dostalo se například na aktivní potlačení hluku a splňují i certifikaci IPX7, dokážou tedy až 30 minut vydržet metr pod vodou. Plavání bychom se ale stále vyhnuli. Sluchátka budou dobrou konkurencí nejen pro AirPods Pro, ale i pro Samsung Galaxy Buds+ z „vlastní stáje“.

Výdrž společnost udává šest hodin a v případě, že je aktivní potlačení hluku, tak sluchátka vydrží na jedno nabití pět hodin. Samotné pouzdro je nabíjecí a přidává dalších šest hodin k dobru. Potěší i fakt, že se jedná o rychlé nabíjení – během deseti minut se sluchátka nabijí na hodinu používání. Dobrou zprávou je i to, že samotné pouzdro můžete nabíjet bezdrátově.

Funkce potlačení hluku používá dva mikrofony. Úroveň potlačení se dá nastavit v aplikaci a případně rovnou na sluchátku je gesto, kterým se dá zapnout funkce TalkThru, abyste mohli slyšet, co se děje kolem vás. Gesta na sluchátku se dají používat k ovládání médií, přijímání hovorů anebo se dá měnit hlasitost. Navíc se dají používat chytré hlasové asistenty – podporuje se Siri, Bixby a Asistent Google. Cena sluchátek je v Koreji, kde byly představeny 230 000 KRW, v přepočtu cca 4 700 Kč. K dispozici budou v černé, stříbrné a modré barvě.

Dnes nejčtenější

.