Zavřít reklamu

Sledování své tělesné aktivity skrze aplikace se stalo za poslední roky již běžnou rutinou. I přesto by se nicméně dalo říci, že některé společnosti v tomto směru zaspaly a své aplikace představily buď pozdě, nebo ve stavu, který nebyl pro uživatele zrovna dvakrát přívětivý. Jednou z nich je i Google se svou aplikaci Google Fit. Ta je sice mezi uživateli velmi slušně oblíbená, nicméně její uživatelské rozhraní nepatřilo mezi nejpřívětivější a tudíž mohlo některé potenciální uživatele odradit. To se však nyní mění. Google totiž přichází s updatem, kterým by rád renomé aplikace nahradil. 

Nový update, který je již uvolňován jak v Google Play, tak App Store, je zaměřený primárně na redesign aplikace a zvýraznění některých jejich klíčových prvků. Do popředí se nově dostalo například počítadlo kroků, jelikož právě tato metrika je mnohými uživateli považována za jednu z nejklíčovějších z hlediska jejich aktivity. Naopak metrika měřící minuty pohybu se odsouvá zlehka do pozadí, přestože bude i nadále aktivní. Její uživatelé tak budou i nadále moci získávat odměny ve formě animací za to, že za 60 minut udělají alespoň 30 kroků. 

Kromě zvýraznění počítadla kroků dorazily do aplikace i nové dlaždice zobrazující denní čí týdenní pokroky ve vaší aktivitě, které mají za cíl jediné – motivovat vás v pokračování v ní či v ideálním případě vás nabudit ještě k větší intenzitě. Zda se to Googlu novým updatem podařilo či nikoliv nicméně necháme na každém z vás. Update pro aplikaci byste totiž již měli na svých zařízeních vidět. 

Dnes nejčtenější

.