Zavřít reklamu

Nedávno jsme tu měli AnTuTu žebříček nejvýkonnějších Android telefonů. Nyní společnost zabývající se benchmarky vydala i žebříček pro střední třídu telefonů. Zde už jsou výsledky mnohem zajímavější a nejedná se pouze o dominanci jediného čipsetu. Překvapením pro někoho může být to, že na prvním místě je čipset od MediaTeku. A to přesněji Helio G90T. V dalších případech už se jedná o různé čipsety Snapdragon.

Na úvod ještě uvedeme, že v žebříčku můžete vidět pouze telefony, u kterých lidé během daného měsíce provedli minimálně 1000 benchmark testů. Musí se také jednat o aplikaci AnTuTu V8. Výsledky totiž nejsou kompatibilní se starší verzí benchmarku. V tabulce pak můžete vidět průměrné skóre z těchto testování. Díky tomu jsou výsledky reprezentativnější, než kdyby se ukazovalo pouze nejvyšší dosažené skóre.

Na prvním místě nalezneme telefon Xiaomi Redmi Note 8 Pro, který má právě čipset Helio G90T s průměrným skóre 292 510 bodů. U dalších míst se ale opět ukazuje nadvláda společnosti Qualcomm, kdy na zbylých místech jsou čipsety Snapdragon. A to Snapdragon 730, Snapdragon 730G anebo Snapdragon 712.

nejvykonnejsi telefony stredni tridy antutu

Co se týče samotných výrobců telefonů, tak nejvíce jich má v žebříčku Xiaomi. A to konkrétně pět zařízení, na druhém místě je společnost Realme se třemi modely a na třetím Samsung, který má v žebříčku dva telefony. Na další výrobce telefonů se vůbec nedostalo. Například u Huawei a Honor zařízení je to způsobeno hlavně tím, že ve střední třídě využívaly starší čipsety z roku 2018, aby se tak vyhly embargu ze strany USA a mohli v telefonech mít služby Google Play. Čínská společnost má momentálně ve střední třídě nový čipset Kirin 820 5G, který se výkonově může vyrovnat vlajkovým modelům. Dá se tak očekávat, že v následujících měsících uvidíme v tabulce na předních místech právě Huawei nebo Honor telefony.

Dnes nejčtenější

.