Zavřít reklamu

Xiaomi Mi A3 je telefon zařazený do programu Android One. Což znamená kromě použití čistého Androidu také rychlejší aktualizace. Jenže v tomto případě to moc nefungovalo. Pokud už pomineme několika měsíční zpoždění oproti oficiálnímu vydání, tak navíc Xiaomi již dvakrát aktualizaci přerušilo. Dnes jsme se dočkali třetího pokusu a následující dny ukážou, jestli už je vše v pořádku a majitelé si budou moct užít nejnovější Android.

Poprvé se majitelé Xiaomi Mi A3 dočkali Androidu 10 na začátku měsíce března, jenže několika uživatelům aktualizace znefunkčnila telefon. Xiaomi se tak rozhodlo aktualizaci zastavit a uživatelům nabídla pouze bezpečnostní aktualizaci, která stále běžela na Androidu 9 Pie. Druhý pokus přišel v polovině měsíce března. Aktualizace ale byla opět přerušena z toho důvodu, že mnoho uživatelů hlásilo nefunkční čtečku otisků prstů.

Všechny problémy nyní byly snad vyřešeny a k prvním uživatelům už by se měla dostat aktualizace V11.0.11.0 QFQMIXM. Xiaomi ji však vypouští postupně, aby ji v případě nějakého dalšího problému mohla rychle přerušit a špatná aktualizace se nedostala k velkému množství uživatelů. Android 10 aktualizace na Xiaomi Mi A3 má velikost 1,33 GB a přináší nová gesta ovládání, systémový tmavý režim a lepší možnosti zabezpečení soukromí. Následující dny odhalí, jestli již je vše v pořádku. Pokud ne, tak Xiaomi pravděpodobně do budoucna přijde o několik zákazníků, kteří radši přejdou k jinému výrobci.

Dnes nejčtenější

.