Zavřít reklamu

Nova Launcher, Microsoft Launcher, Apex Launcheru, Lawnchair 2 atd. jsou známé launchery s miliony stažení. V obchodě Play však naleznete i celou řadu menších a méně známých launcherů. To, že nemají vysoká čísla stažení přitom neznamená, že jde o špatné aplikace. Dnes se tak s vámi podělíme o tři různé méně známé Android Launchery, kterými můžete nahradit domovskou obrazovku vašeho telefonu nebo tabletu.

Pear Launcher

Nejprve zde máme Pear Launcher, který po designové stránce vychází z Pixel Launcheru. Na rozdíl od něj však nabízí celou řadu různých úprav a možností, jak si domovskou obrazovku přizpůsobit. Zajímavostí tohoto launcheru je možnost využít Google Now panel jako overaly (překrytí). Stejně jako u jiných launcherů i zde však platí, že k aktivaci Google Now je potřeba stáhnout aplikaci mimo obchod Play.

Launcheru nechybí ani moderní funkce jako je podpora tmavého režimu a podpora gest. Na rozdíl od jiných menších launcherů, je tento stále pravidelně aktualizován. Poslední Pear Launcher můžete stahovat zdarma v obchodě Google Play. Vyžadován je minimálně Android 5.0. Existuje i placená verze, která zpřístupní navíc možnost využít skupiny v menu, podporu pro více než 10 aplikací ve složce, podporu pro nová gesta apod.

Kiss Launcher

Tento launcher je určen hlavně těm uživatelům, kteří hledají něco malého a nenáročného na používání. Ideální je například pro starší telefony. V první řadě překvapí velikost 0,5MB, čímž patří k vůbec nejmenším launcherům na Androidu. Domovská obrazovka je poměrně jednoduchá z toho důvodu, že Kiss se z velké části spoléhá na vyhledávání.

Stačí napsat jen pár písmenek a ihned se zobrazí požadované aplikace či třeba kontakty. Launcher je třídí podle toho, jak moc kterou aplikaci používáte. Ty nejpoužívanější uvidíte vždy nahoře. Vývojáři se chlubí i tím, že je launcher nenáročný na baterii. K dispozici je v obchodě Google Play zdarma. Jedinou podmínkou je mít minimálně Android 4.0.3.

Microsoft Launcher Preview

Klasická verze Microsoft Launcheru je hodně oblíbená mezi uživateli. Málokdo už ale ví o Preview programu, ve kterém společnost nabízí předčasný přístup ke zbrusu nové verzi launcheru. Ten už je připravován pro první Microsoft Surface Duo telefon s Androidem, který snad na konci roku 2020 uvidíme.

Nová verze je od základu přepracovaná a rovnou se u ní počítá s prvky jako je podpora tmavého režimu, širokoúhlý režim, lepší optimalizace baterie anebo rychlé animace, které se budou hodit s nastupujícími telefony s vyšší obnovovací frekvencí. Jedná se o betaverzi, ale můžete ji normálně používat už nyní. Stačí zamířit do obchodu Play. Pro někoho může být mírnou nevýhodou to, že k instalaci je vyžadován minimálně Android 7.0.

Dnes nejčtenější

.