Zavřít reklamu

Microsoft po neúspěchu s Windows Phone nezanevřel na mobilní svět. Místo toho se gigant přesunul na systém Android, kde nabízí plno zajímavých aplikací a na konci roku bychom se dokonce měli dočkat prvního Surface Android telefonu. Dnes však chystaný telefon vynecháme, protože bude řeč o aplikaci Your Phone Companion (v češtině Váš telefon), která propojuje Android telefon a PC s Windows. Na počítači si tak budete moct posílat/číst SMS zprávy, sledovat notifikace, vytáčet/přijímat hovory anebo rychle přenášet fotografie.

Abyste si mohli obě zařízení propojit, tak potřebujete telefon minimálně s Androidem 7.0 a počítač s Windows 10, který má minimálně aktualizaci z května 2019. Zároveň musí být obě zařízení připojené ke stejné síti. Pokud byste chtěli využívat i vytáčení či přijímaní hovorů na PC, tak musí mít počítač i Bluetooth.

Samotné propojení je jednoduché. Stačí si stáhnout aplikaci do telefonu a postupovat podle jednotlivých kroků. Poté si můžete vybrat, které funkce chcete mít aktivní. Propojení můžete tak například používat jen pro rychlý převod fotografií z telefonu do počítače. Pokud si zapnete synchronizaci notifikací, tak se vám mobilní oznámení budou ukazovat v panelu Oznámení ve Windows. Na většinu notifikací nicméně nemůžete na PC reagovat a slouží tak pouze ke čtení. Reagovat můžete ale například u SMS zpráv, kde zároveň PC můžete využít k posílání SMS, které se poté odešlou přes telefon. Úplně stejně to funguje i u hovorů, kdy se PC propojuje s telefonem přes Bluetooth.

Nejlépe jsou na tom majitelé Samsung telefonů, protože se jím zpřístupní celá řada nových funkcí. Můžou si například nasdílet obrazovku telefonu na PC a poté ovládat telefon pomocí myši a klávesnice. A to včetně aplikací anebo her. Dále mají možnost rychlého kopírování a vkládání textů a obrázků mezi telefonem a počítačem. Seznam podporovaných telefonů se u každé funkce liší. Zjednodušeně řečeno ale platí hlavně na vlajkové modely Samsung, které mají alespoň Android 9 Pie. Přesný seznam podporovaných zařízení můžete najít v nápovědě Microsoft.

Dnes nejčtenější

.