Zavřít reklamu

Společnost Samsung tento týden oficiálně oznámila, že od 13. dubna již neposkytuje možnost synchronizace dat z klávesnice prostřednictvím služby Samsung Cloud. Oznámení následovalo nedlouho po zprávě o náhlém ukončení funkce synchronizace klávesnice na zařízeních řady Galaxy, která byla vydána v letošním roce, a na kterých běží nadstavba One UI 2.1. Společnost Samsung uživatele prostřednictvím aplikace Samsung Cloud ujistila, že se skutečně jedná o plánovanou změnu a nikoliv o nedopatření.

V praxi se ukončení podpory synchronizace projevuje tak, že uživatelé klávesnice Samsung Keyboard nebudou moci při přechodu na nové zařízení řady Galaxy přenést svá uložená slova a nastavení klávesnice. Řadu lidí tato nepříjemná změna s největší pravděpodobností přinutí ke změně klávesnice, kterých online obchod s aplikacemi Google Play nabízí opravdu požehnaně – mezi ty nejpopulárnější patří například SwiftKey nebo Gboard od Googlu. Obě zmíněné klávesnice disponují mimo jiné funkcí synchronizace všech dat včetně uložených slov, jazykových preferencí i dat, týkajících se predikce. Společnost Samsung ve svém prohlášení neuvedla důvod ukončení podpory synchronizace dat z klávesnice. Firma nicméně uvádí, že ostatní funkce v rámci služby Samsung Cloud zůstávají beze změny. I nadále tedy bude v případě přechodu na nové zařízení fungovat synchronizace přes Samsung Cloud pro aplikace kalendáře, kontaktů, internetu, poznámek nebo třeba Samsung Pass.

Server SamMobile minulý týden informoval o tom, že společnost Samsung zjevně bezdůvodně odstranila možnost synchronizace dat klávesnice přes Samsung Cloud. Při přechodu na nové zařízení jsou tedy uživatelé, kteří používají aplikaci Samsung Keyboard, nuceni veškerá nastavení opět provádět manuálně.

Dnes nejčtenější

.