Zavřít reklamu

Společnost Epic Games už dlouhodobě bojuje proti vysoké marži, kterou si berou vlastníci obchodů s hrami a aplikacemi, jako je třeba Google u Play Store anebo třeba Steam u své služby. Google si například bere z obchodu Google Play 30 procent, což je podle Epic Games až „nezákonné“. Právě vysoká marže byla jedním z důvodů, proč jsme doposud nemohli vidět oblíbenou hru Fortnite v obchodě Google Play. To se však nyní změnilo. Proč společnost ustoupila?

Epic Games v prohlášení uvedlo, že technická a obchodní opatření Googlu znevýhodňuje všechny hry a aplikace, které jsou distribuované mimo obchod Play. A to třeba upozorňováním na to, že hry a aplikace mimo obchod Play můžou obsahovat malware, v některých případech dokonce i přímo Fortnite byl označen za malware.

Zajímavé je však to, že se Epic Games nestrefuje i do Applu a iOS, který je mnohem uzavřenější než Android a uživatelé nemůžou instalovat aplikace a hry mimo App Store vůbec. Platforma Android neklade již několik let žádné omezení pro instalaci externích aplikací. Stačí jen v telefonu odsouhlasit instalaci aplikací a her mimo obchod Play.

Každopádně to znamená, že Epic Games uvolnilo Fortnite i na obchod Google Play. Hru můžete stahovat zdarma. Pokud byste chtěli podpořit společnost Epic a přenechat jim celou částku, co ve Fortnite utratíte, tak stále můžete využít pro instalaci jejich launcher, který je k dispozici na stránce společnosti.

Dnes nejčtenější

.