Zavřít reklamu

Smartphone OnePlus 8 se může pochlubit jedním z nejlepších displejů v rámci své produktové řady. 6,78-palcový Fluid AMOLED displej je nejenom jedním z nejostřejších displejů u telefonů s OS Android, ale může se pochlubit také největší věrností barev. Na opravdu vysoké kvalitě doslova prémiových displejů OnePlus 8 se podílí také dedikovaný chip Pixelworks Iris. Není divu, že se telefon dočkal vůbec nejvyššího hodnocení DisplayMate. Bohužel i u tak tak kvalitního displeje, jakým se může pochlubit OnePlus 8, se mohou objevit problémy.

Někteří uživatelé začali hlásit problémy s displeji svých smartphonů OnePluse 8 – na displejích se začaly objevovat černé defekty a zelené skvrny. Dobrou zprávou je, že se jedná o softwarový problém, který firma co nejdříve vyřeší prostřednictvím příští softwarové aktualizace. Zprávy o nesrovnalostech a nejednotném zbarvení displeje se začaly postupně objevovat na různých internetových diskusních fórech včetně Redditu nebo OnePlus Community. Černé defekty se objevují obvykle u OLED displejů, kde dochází k pixelizaci. Zeleně zbarvené skvrny se zase objevují v případech, kde šedé nebo tmavé odstíny překrývá zelený filtr, a to zejména při nižším jasu. U většiny uživatelů se zelené skvrny objevily po aktivaci funkce DC Dimming.

Oba tyto jevy jsou poměrně běžné u displejů průměrné kvality, u smartphonů jako je OnePlus 8 by se tedy – vzhledem k proklamované kvalitě displeje i vysoké ceně telefonu – neměly v žádném případě objevovat. Výše zmíněné zelené zbarvení se objevilo například u některých smartphonů značky Samsung Galaxy S20 Ultra, k opravě došlo prostřednictvím softwarové aktualizace. Vzhledem k tomu, že OnePlus 8 je osazen displejem od Samsungu, by softwarová aktualizace měla být úspěšná i v tomto případě. Problematičtější nejspíš bude řešení černých defektů – zatím totiž nebyla oficiálně vysvětlena jejich přesná příčina. Ohledně zelených skvrn vydala společnost OnePlus oficiální prohlášení, že probíhá vyšetřování hlášených chyb, a že se pokusí co nejdříve poskytnout uživatelům odpovídající řešení.

Dnes nejčtenější

.