Zavřít reklamu

Šéf společnosti Realme už před měsícem poprvé naznačil, že chystají chytré hodinky, které se brzy dostanou na trh. Samotné představení ještě neproběhlo, nicméně server XDA nyní zveřejnil celou řadu informací včetně obrázků ze systému a designu hodinek.

Realme Watch, jak se mají hodinky oficiálně nazývat, budou mít 1,4 palců velký LCD displej s rozlišením 320 x 320 pixelů. Zajímavostí je použití vlastního systému. Na druhou stranu společnost má na výběr už pak jen z WearOS od Googlu, který na tom v současné době není moc dobře, a i například Huawei se rozhodl vyvíjet vlastní systém pro hodinky než nadále používat verzi od Googlu.

Díky využití vlastního systému budou moct hodinky vydržet až 7 dní na jedno nabití. A to s aktivním sledováním srdečního tepu po celou dobu. Samotná baterie bude mít kapacitu 160 mAh. Senzor bude umět měřit i SpO2 (saturaci krve kyslíkem) a nebude chybět akcelerometr pro měření kroků a sportovních aktivit. GPS v těchto hodinkách však nenajdeme. Propojení s telefonem bude probíhat pomocí Bluetooth 5.0. Přesné datum odhalení prozatím není v tuto chvíli známé. Stejně tak není známá i cena, ale vzhledem k parametrům se nedá očekávat nic drahého.

Dnes nejčtenější

.