Zavřít reklamu

Minulý měsíc se na internetu poprvé objevily spekulace o tom, že Huawei chystá levnější telefon Y8s, který bude mít duální selfie kameru. Nyní se ukázalo, že tyto spekulace byly pravdivé. Huawei Y8s byl představen se dvěma fotoaparáty na zadní, ale i na přední straně. Kromě toho potěší i služby Google Play.

Displej telefonu má 6,5 palců velký LCD panel s FullHD+ rozlišením. V poměrné malém výřezu se nachází 8 MPx selfie kamera a 2 MPx senzor hloubky ostrosti, který pomáhá například s rozmazáním pozadí u portrétů. Na zadní straně je 48 MPx hlavní fotoaparát, který doplňuje identická sekundární kamera a čtečka otisků prstů.

Výkon obstarává starší čipset Kirin 710 a 4GB RAM paměť. K dispozici jsou dvě paměťové verze – 64 a 128 GB. V obou případech se podporují i microSD karty. Baterie telefonu má kapacitu 4 000 mAh, ale bohužel nabíjení probíhá přes microUSB. Po stránce systému to taky není ideální. Telefon běží na Androidu 9 Pie a nadstavbě EMUI 9.1. Důvodem je však to, že telefon má služby Google Play. Cena ani dostupnost prozatím nejsou v tuto chvíli známé.

Dnes nejčtenější

.