Zavřít reklamu

Technologičtí giganti se v posledních měsících čím dál tím intenzivněji předhání v tom, kdo jako první uvede na svět skutečně funkční a kvalitní platformu pro hraní cloudových her. Mezi trojici nejvýraznějších společností na tomto poli patří bezesporu Nvidia se svoji GeForce Now, Google se svoji službou Stadia a v neposlední řadě je tu také herní služba od Microsoftu. Cílem všech služeb je umožnit hráčům hrát ty nejnovější hry v kvalitní grafice a rozlišení bez toho, aniž by museli mít doma výkonný počítač. Za měsíční paušál si zkrátka pronajmete výkonné servery jednotlivých společností, na nichž si buď můžete zahrát hry, které jste si zakoupili například na Steamu nebo Epic Game Store, případně pak hry z cloudové databáze dané společnosti.

Příkladem hráčů, kteří nemají výkonné stroje na hraní přímo na svém počítači jsou majitelé Chromebooků. Tyto počítače od Google slouží primárně jako kancelářské zápisníky a rozjet na nich i nenáročné 3D hry je téměř nemožné. Nyní se však ukázalo, že si majitelé Chromebooků mohou zahrát pomocí služby GeForce Now vše, co se jim zlíbí, respektive vše, co zatím autoři nezablokovali. GeForce Now totiž podporuje ChromeBooky s procesory ARM. Problém je však v tom, že GeForce Now v současné době čelí odlivu her od vývojářů, kteří nesouhlasí s tím, aby mohli hráči hrát hru na defacto jiné platformě, než na kterou si ji zakoupili.

Pokud však máte hry od vývojářů, jenž s GeForce Now spolupracují a také Chromebook s ARM procesorem, můžete si své oblíbené hry zahrát již nyní. Pokud máte ChromeBook s jiným než ARM procesorem, měli byste se podpory dočkat během následujících týdnů.

Dnes nejčtenější

.