Zavřít reklamu

Společnost PayPal dnes oznámila, že na osmadvaceti svých trzích zavádí další metodu pro bezkontaktní platby. Známý poskytovatel online platebních služeb ve své mobilní aplikaci zahájil tento týden podporu transakcí za pomoci snímání QR kódů. Tato platební metoda podle firmy PayPal pomáhá minimalizovat fyzický kontakt při placení, což je obzvlášť důležité ve chvíli, kdy po celém světě panují opatření související s pandemií COVID-19.

Majitelům smartphonů s mobilní aplikací PayPal stačí jen namířit fotoaparát jejich telefonu na QR kód, který se může nacházet buďto vytištěný na papíře nebo zobrazený na displeji jiného zařízení či počítače, a poté zadat požadovanou částku platby. Senior viceprezident společnosti PayPal John Kunze v souvislosti se zavedením nové funkce uvedl:„Víme, že v současné situaci je bezpečné nakupování s ohledem na ochranu zdraví pro řadu lidí po celém světě na prvním místě. Spolu s tím, jak se pandemie koronaviru vyvíjela, jsme zaregistrovali zvýšenou poptávku po digitálních platbách, které by nabízely bezpečná řešení pro zmíněná prostředí a situace.“

Zavedení podpory plateb přes QR kódy podle Kunzeho zajistí nakupujícím i obchodníkům vyšší bezpečnost i pohodlí při osobních platbách, a je v souladu s nařízeními ohledně dodržování sociální vzdálenosti. Funkci placení prostřednictvím QR kódů můžete v mobilní aplikaci PayPal aktivovat po kliknutí na možnost skenování. Obchodníci, kteří chtějí začít přijímat platby přes PayPal pomocí čárového kódu, mohou tuto možnost jednoduše aktivovat v sekci Další. Podporu plateb přes QR kódy zavádí společnost PayPal v České republice a na Slovensku, ve Spojených státech, Velké Británii, Austrálii, Rakousku, Belgii, Kanadě, na Kypru, v Dánsku, Estonsku, Finsku, Francii, Německu, Řecku, Hong Kongu, Maďarsku, Irsku, Itálii, Litvě, na Maltě, v Nizozemsku, Portugalsku, na Slovinsku, ve Švédsku, Švýcarsku a Španělsku.

Dnes nejčtenější

.