Zavřít reklamu

Společnost Realme dnes na akci v Číně představila nový telefon X50 Pro Player Edition, nová sluchátka Buds Q a také třeba novou powerbanku. Kromě toho se však představování novinek uskutečnilo i v Indii, kde jsme mohli vidět pro změnu chytrou televizi a první chytré hodinky této společnosti, které se nazývají Realme Watch. Těmto smartwatch nechybí 1,4palcový dotykový displej, SpO2 měření a podařená výdrž, kdy na jedno nabití vydrží až 9 dní. Pojďme si je představit blíže.

Realme Watch jsou sice prvními hodinkami společnosti, nicméně už dříve si Realme odzkoušelo výrobu nositelné elektroniky s chytrým náramkem, který se jednoduše nazývá Band. Nyní už však byly představeny plnohodnotné chytré hodinky, které toho umí poměrně dost. Začneme ale klasicky displejem, ten má velikost 1,4 palců a jedná se o barevný dotykový panel s rozlišením 320 x 320 pixelů. Displej chrání 2,5D tvrzené sklo Gorilla Glass 3. Hodinky by se měly dát bez problémů ovládat i venku při slunečném dnu, maximální jas mají totiž 380 nitů. Potěší i splnění certifikace IP68, takže jsou voděodolné.

Při vydání bude k dispozici 12 různých ciferníků. Společnost Realme však potvrdila, že postupnými aktualizacemi jich přidá více než 100, takže si určitě vybere každý. Přímo na displeji se bude zobrazovat čas, datum, počasí, srdeční tep a kalorie. Co se týče sportovních aktivit, tak hodinky dokážou měřit čtrnáct sportů od těch klasických až třeba po badminton, stolní tenis nebo aerobik. Potěší i možnost SpO2, tedy měření kyslíku v krvi.

Samozřejmé je propojení s telefonem pomocí Bluetooth. Hodit se budou také funkce Camera a Music Control. Pomocí první budete moct ovládat kameru telefonu na dálku. S druhou funkcí pak ovládáte média v telefonu. Baterie hodinek má kapacitu 160 mAh, což v normálním používání znamená výdrž až 9 dní. K dispozici budou za velmi pěknou částku 3 999 INR, v přepočtu bez DPH tak cca 1 400 Kč. Dostupnost je plánována na začátek června 2020.

Dnes nejčtenější

.