Zavřít reklamu

Už v podstatě od vydání prvního Pixelu můžeme vídat zprávy o tom, jak se telefony od Googlu špatně prodávají. Důvodem je většinou vysoká cena a špatná dostupnost ve většině světa. Nejnovější zpráva analytické společnosti IDC však přináší velké překvapení. Google meziročně dodal o 52 procent více telefonů a dostal se dokonce před OnePlus.

Celkově měl Google v minulém roce dodat 7,2 milionů telefonů, což je o zhruba polovinu více než v roce 2018. Příjemným bonusem je pak to, že Google dodal více telefonů než OnePlus. Každopádně obě společnosti mají ještě daleko do první desítky nejprodávanějších značek. Jen pro srovnání, Samsung v minulém roce dodal 295 milionů telefonů, Huawei 240 milionů a Apple 191 milionů.

Zprávy o Googlu jsou překvapivé i z toho pohledu, že jsme v uplynulých měsících mohli vidět zprávy o tom, že se Pixel 4 prodává mnohem hůře než Pixel 3A. V minulém roce se pro změnu psalo, že Pixel 3A má horší prodeje než starší Pixel 3. Jeden z hlavních důvodů úspěchu může být i to, že Google expandoval na tři nové trhy. Na druhou stranu je úsměvné, jak je omezený prodej Pixelů na pár zemí na světě. Pokud bude Google i nadále expandovat rychlostí tři nové trhy za dva roky, tak se globálního prodeje Pixel telefonů dočkáme za pár století.

Bude zajímavé sledovat, jak se Googlu bude dařit v roce 2020, kdy byl již několikrát odložen telefon Pixel 4A a navíc se spekuluje o tom, že se odloží i Pixel 5. Aby toho nebylo málo, tak se Google měl rozhodnout pro použití levnějšího čipsetu, namísto Snapdragonu 865, který se nachází ve vlajkových modelech.

Dnes nejčtenější

.