Zavřít reklamu

České vývojářské studio Urbandroid, které můžete znát díky populární aplikaci Sleep as Android, vydalo novou aplikaci s názvem DontKillMyApp. Jedná se o benchmark, se kterým zjistíte, jak agresivně telefon ukončuje aplikace na pozadí. Urbandroid kvůli tomuto problému již dříve kritizovaly celou řadu Android výrobců. Nadměrné ukončování aplikací na pozadí totiž negativně ovlivňuje fungování Sleep As Android.

Už dříve jsme od stejného studia mohli vidět spuštění stránky s identickým názvem DontKillMyApp. Na této stránce se nachází seznam výrobců telefonů, kteří jsou seřazeni podle toho, jak agresivně ukončují aplikace. Aby se nejednalo jen o pouhý seznam, tak Urbandroid u každého výrobce nabízí i rady, jak tyto problémy opravit.

Nová aplikace pokračuje tam, kde webová stránka skončila. Každý uživatel si může vyzkoušet, jak je na tom jejich telefon. Jedno testování může zabrat až 8 hodin, můžete si však nastavit i menší časový úsek. Během testování byste neměli telefon nabíjet, protože při nabíjení může ukončování aplikací na pozadí probíhat jinak. Následně se můžete podívat na různá data toho, jak si vede váš telefon. V nových verzích aplikace se počítá i se zjednodušením výsledků, protože v současné době je jejich pochopení trochu složitější a nemusí být hned jasné, jak je na tom váš telefon.

Agresivní ukončování aplikací na pozadí je jeden ze způsobů, jakým dokážou výrobci telefonů navyšovat výdrž telefonů. V mnoha případech už se to však přehání a je poměrně běžné, že se na pozadí ukončí důležitá aplikace, kterou třeba zrovna používáte. Dobrým příkladem jsou aplikace pro přehrávání hudby, navigace, budíky nebo třeba aplikace pro sledování spánku. Podle serveru DontKillMyApp je na tom nejhůře Huawei, který je následovaný Samsungem. Nejlépe jsou na tom Google telefony. Velice dobře dopadly i smartphony od společností Sony a Nokia.

Dnes nejčtenější

.