Zavřít reklamu

Xiaomi se chce na poli smartphonových fotoaparátů stát jedním ze světových lídrů, což potvrzuje například nedávno vydaná vlajková loď Mi 11 Ultra, která ve fotografickém testu DxOMark získala nejvyšší hodnocení. Čínský technologický gigant evidentně nechce usnout na vavřínech, protože podle známého leakera Digital Chat Station vyvíjí fotosenzor s rozlišením 200 MPx.

Xiaomi prý na novém senzoru pracuje spolu se Samsungem. Oba smartphonoví obři v minulosti v této oblasti již spolupracovali – před necelými dvěma lety například představily senzor ISOCELL Bright HMX, který se chlubil rozlišením 108 MPx a který byl použit ve smartphonech Xiaomi Mi Note 10 a Mi Note 10 Pro.

Nový senzor by měl být mnohem lepší než nejnovější senzor Samsungu ISOCELL GN2 s rozlišením 50 MPx. Podle Digital Chat Station bude mít jednotlivý pixel velikost pouhých 0,64 mikronu oproti 1,4 mikronům u GN2. Senzor prý také bude používat technologii pixel binning spojující čtyři pixely do jednoho, výsledkem čehož budou fotografie s rozlišením 50 MPx. Kromě toho má nabídnout lepší digitální zoom.

Nedávno do éteru pronikla zpráva, že fotosenzorem s rozlišením 200 MPx bude disponovat řada Samsung Galaxy S22, chystaná podle všeho na začátek příštího roku. Není ovšem jasné, jestli se jedná o stejný senzor, který má Samsung vyvíjet s Xiaomi.

Dnes nejčtenější

.