Zavřít reklamu

Nokia údajně pracuje na smartphonu s pěti zadními fotoaparáty v čele se 108MPx senzorem, 120Hz displejem a podporou 5G, který by měl být nástupcem loňské Nokie 8.3 5G. Informoval o tom web Nokiapoweruser.

Nový vlajkový telefon, který by měl nést název Nokia X50, prý dostane do vínku displej s úhlopříčkou 6,5 palců, rozlišením QHD+ a obnovovací frekvencí 120 Hz. Pohánět jej prý bude zatím nepředstavený čipset Snapdragon 775, který by měl být nástupcem čipu Snapdragon 765G, jejž používala Nokia 8.3 5G. Smartphone má být vybaven pěti zadními fotoaparáty, přičemž hlavní prý bude mít rozlišení 108 MPx. Doplnit jej má ultraširokoúhlý objektiv, teleobjektiv, senzor hloubky a makro kamera. Na fotoaparátu bude Nokia podle všeho opět spolupracovat se společností Zeiss. Telefon by měl jinak jako předchůdce disponovat zvukovou technologií OZO Audio.

Zařízení prý do vínku dostane baterii s kapacitou 6000 mAh (u Nokie 8.3 5G to bylo jen 4500 mAh) a pravděpodobná je podpora rychlého nabíjení s výkonem alespoň 18 W. Údajná Nokia X50 by měla být uvedena na scénu někdy v druhé polovině letošního roku.

Dnes nejčtenější

.