Zavřít reklamu

Vivo uvedlo na scénu nový smartphone střední třídy Vivo V21. Lákat bude především na kvalitní portrétní fotografie, které zajistí přední kamerka s rozlišením 44 MPx a optickou stabilizací obrazu, a 90Hz obnovovací frekvenci displeje. K dispozici bude též v 5G verzi.

Novinka dostala do vínku AMOLED displej s úhlopříčkou 6,44 palců, rozlišením Full HD+, obnovovací frekvencí 90 Hz, integrovanou čtečkou otisků prstů, maximálním jasem 500 nitů a podporou standardu HDR10+. Pohání ji nový čipset MediaTeku pro střední třídu Dimensity 800U, který doplňuje 8 GB operační paměti a 128 GB vnitřní paměti.

Fotoaparát je trojitý s rozlišením 64, 8 a 2 MPx, přičemž první disponuje optickou stabilizací obrazu, druhý je vybaven ultraširokoúhlým objektivem a třetí slouží jako makro kamera. Silnou stránkou telefonu by měl být přední fotoaparát, který má rozlišení 44 MPx, optickou stabilizaci obrazu, širokoúhlý objektiv, automatické ostření (to není v případě selfie fotoaparátu samozřejmostí ani u vlajkových lodí) a režim AI Night Portrait. S fotografováním v noci nebo za horších světelných podmínek kamerce také pomáhá do horního rámečku zabudovaný dvojitý LED blesk (po každé straně jeden).

Smartphone softwarově běží na Androidu 11 a nadstavbě Funtouch 11.1, baterie disponuje kapacitou 4000 mAh a podporuje rychlé nabíjení s výkonem 33 W (podle výrobce se z nuly na zhruba dvě třetiny nabije za půl hodiny).

Vivo V21 bude dostupné ve třech barvách – bílé, světle modré gradientní a tmavě modré. Do prodeje vstoupí v květnu v Malajsii a Indii. Jestli Vivo plánuje globální launch, v tuto chvíli není známo.

Dnes nejčtenější

.