Zavřít reklamu

Vysoce postavený manažer Applu Eddy Cue před nedávnem připustil, že aplikace pro posílání zpráv iMessage mohla dostat androidovou verzi, ale že další vysoký manažer cupertinského technologického obra Phil Schiller namítal, že by to „společnosti více ublížilo, než pomohlo“. V souvislosti se soudním sporem Applu a Epicu nyní pronikly do éteru dokumenty, podle nichž byl Cue připraven naplno se do tohoto projektu pustit, aby z iMessage učinil „průmyslový standard“ pro messagingové aplikace.

„Opravdu musíme přinést iMessage na Android. Už jsem pověřil pár lidí, aby se na to podívalo, ale měli bychom se do toho pustit s plným nasazením a učinit z toho oficiální projekt,“ napsal Cue podle soudních dokumentů v roce 2013 svému nadřízenému Craigu Federighimu v e-mailu. Cue rovněž naznačil, že Apple by mohl v této oblasti s Googlem prohrát, pokud iMessage pro Android nevyvine. Z jeho strany to byla podle všeho reakce na tehdejší zprávy, že Google nabídl za WhatsApp 10 miliard dolarů. Jak víme, dnes globálně populární komunikační platforma nakonec skončila u Facebooku, který za ni dal 19 miliard dolarů.

Cuevův návrh však podporu nadřízeného nezískal. Federighi se jej místo toho zeptal, jak by messagingová aplikace Applu mohla být přitažlivá pro uživatele Androidu, kteří nemají mnoho přátel se zařízeními s iOS. Dodal, že iMessage musí být více než jen „o něco lepší aplikací“, aby donutila uživatele přejít z konkurenčních messagingových platforem.

Co si o tom myslíte vy? Je podle vás škoda, že Apple si nakonec nechal iMessage pro sebe? Dejte nám vědět do komentářů pod článkem.

Dnes nejčtenější

.