Zavřít reklamu

Populární sociální platforma WhatsApp v současnosti uživatelům umožňuje si u zpráv nastavit, aby po sedmi dnech zmizely. Nyní do éteru pronikla informace, že aplikace by tuto funkci mohla v brzké době rozšířit.

WhatsApp podle webu WABetaInfo testuje novou možnost, která by umožňovala automatické zmizení zpráv po 24 hodinách poté, co byly odeslány. Na funkci prý platforma pracuje zhruba měsíc a ven se nyní dostal obrázek, který ukazuje její testování na iPhonu (podle všeho bude dostupná i na androidové verzi aplikace). Kdy bude rozšířená funkce k dispozici, v tuto chvíli není známo, pravděpodobně to však nebude trvat dlouho.

Funkci mizejících zpráv zpopularizovala sociální síť Snapchat a na tuto vlnu najely také platformy Signal nebo Telegram. Podobně fungují mizející příspěvky (neboli „fleets“) u Twitteru. Pokud jde o WhatsApp, ten funkci mizejících zpráv spustil loňský rok. Při té příležitosti uvedl, že začíná se sedmi dny, aby uživatelům nabídl „klid v duši, že konverzace nejsou trvalé, zatímco zůstanou praktické, abyste nezapomněli, o čemž jste chatovali“. Toto vyjádření naznačuje, že platforma měla již od začátku v plánu nabídnout více časových možností.

Dnes nejčtenější

.