Zavřít reklamu

Vypadá to, že čínský technologický gigant Huawei chce proniknout do pro něj nového odvětví. Podle zprávy webu ITHome totiž momentálně hledá vývojáře, kteří mají zkušenosti s vývojem her žánru MMORPG (masivně multiplayerová hra pro hrdiny).

Huawei chce prý konkrétně zaplnit pozice herního producenta, vedoucího producenta a několik dalších. Společnost požaduje, aby kandidáti měli alespoň pětiletou zkušenost s herním vývojem a také projektovým řízením. Vývoj hry by měl probíhat v Šanghaji. Momentálně není jasné, jestli titul bude vyvíjet přímo Huawei, nebo na sebe vezme vydavatelskou roli, ani to, pro jaké platformy bude určena.

O hře jako takové toho v tuto chvíli nevíme prakticky nic. Kromě toho, že by měla být žánru MMORPG, který je v Číně v posledních letech velmi populární, je známo jen to, že bude používat Unreal Engine 4.

To, že se čínský technologický obr kvůli americkým sankcím, které jej sužují již dva roky a které doslova drtí jeho smartphonový byznys, tedy hlavní obor podnikání, snaží hledat příležitosti v jiných odvětvích, není příliš překvapivé. Nedávno vyšlo najevo, že hodlá investovat miliardu dolarů (zhruba 21,5 mld. korun) do výzkumu technologií autonomních vozů a elektromobilů.

Dnes nejčtenější

.