Zavřít reklamu

Videoplatforma YouTube začala testovat funkci automatického překladu, která ukáže názvy, popisy a popisky videí v preferovaném jazyce uživatele. Informoval o tom web Android Police.

Téměř vždy, když YouTube přijde s nějakou novou funkcí, testuje ji nejprve – po dobu několika měsíců – na malých skupinách uživatelů, aby získalo zpětnou vazbu a funkci vyladilo, než ji vypustí ven.

To jsme nedávno mohli vidět v případě funkce YouTube Shorts (neboli klonu TikToku) a nyní to vidíme u vybraného počtu uživatelů, kteří v mobilní i webové verzi platformy začali vidět videa, jejichž celý layout je přeložený z angličtiny do portugalštiny nebo turečtiny. Funkce využívá služby Překladače Google.

YouTube je již delší dobu jednou z nejpopulárnějších videoplatforem na internetu. Funkce automatického překladu by byla pro stovky milionů uživatelů velkým přínosem – tedy za předpokladu, že se dostane ke stejné široké uživatelské základně, které Google slouží zmíněným Překladačem Google. Jestli funkce bude zahrnovat i češtinu, je v tuto chvíli ve hvězdách.

Dnes nejčtenější

.