Zavřít reklamu

Asistenta Google by mohlo být již brzy možné na androidových telefonech aktivovat pomocí tlačítka zapínání. Virtuálního společníka lze v současnosti na smartponech vyvolat za použití slov „OK Google“ a „Hey Google“ nebo pomocí gesta přejetí zdola nahoru. Některé smartphony (např. značek Nokia nebo LG) také pro tento účel mají samostatné hardwarové tlačítko. Google by však v rámci Androidu 12 mohl do zapínacího tlačítka přidat trigger, čímž by se samostatná tlačítka stala nadbytečnými.

Novou funkci objevili redaktoři webu XDA-Developers. Stránka provedla rozborku nejnovější verze aplikace Google (konkrétně jde o verzi 12.18.6.29), která odhalila řetězec kódu, jenž naznačuje, že Google v rámci Androidu 12 do zapínacího tlačítka pro Asistenta Google přidá trigger. Asistenta by podle informací webu mohlo být možné vyvolat dlouhým podržením tlačítka zapínání.

Google kromě toho údajně pracuje na tom, aby bylo možné Asistenta Google aktivovat gestem dvojitého poklepání na záda telefonu. Tato funkce však může být dostupná až v Androidu 13. Android 12 by jinak měl být vypuštěn do světa v srpnu nebo září.

Dnes nejčtenější

.