Zavřít reklamu

Japonská společnost Sharp je známá zejména jako výrobce spotřební elektroniky nebo displejů, do jejího portfolia však patří také chytré telefony. Jeho nejnovějším smartphonem je vlajková loď Aquos R6, která se chlubí 240Hz displejem a obřím 1palcovým fotosenzorem.

Telefon dostal do vínku – jako první na světě – Pro IGZO OLED displej, který umožňuje dynamicky měnit obnovovací frekvenci od 1–240 Hz. Velikost obrazovky je 6,67 palců a rozlišení WUXGA+, tedy 1260 x 2730 palců. Do displeje je také integrována čtečka otisků prstů. Tělo telefonu je skleněné a nabízí zvýšenou ochranu vůči vodě a prachu.

Smartphone pohání aktuální vlajkový čipset Qualcommu Snapdragon 888, který doplňuje 12 GB operační paměti a 128 GB interní paměti. Přísun energie zajišťuje 5000mAh baterie.

Fotoaparát je jen jeden, zato se pyšní světovým prvenstvím – jeho základem je snímač se vskutku obří velikostí 1 palce. I když to Sharp nepotvrdil, mělo by se konkrétně jednat o v poslední době hojně spekulovaný snímač Sony IMX800, který budou podle všeho používat také telefony příští vlajkové řady Huawei P50. Masivní senzor by měl vynikat zejména při fotografování za horších světelných podmínek. Podle výrobce nabídne ve srovnání s jakýmkoli jiným mobilním snímačem lepší dynamický kontrast a méně šumu. Fotoaparát, na němž Sharp úzce spolupracoval s firmou Leica, má rozlišení 20 MPx a světelnost objektivu f/1.9 a disponuje elektronickou stabilizací obrazu. Vedle něj se ještě nachází senzor ToF. Přední kamerka má rozlišení 12 MPx.

Sharp Aquos R6 vstoupí do prodeje v polovině června a nabízet se bude v klasických barvách – černé a bílé. Bohužel pro nás i jiné bude dostupný pouze v Japonsku.

Dnes nejčtenější

.