Zavřít reklamu

Xiaomi uvedlo před dvěma měsíci na trh svůj první skládací smartphone s názvem Mi Mix Fold. Nyní do éteru pronikly první informace o jeho nástupci. Ten by měl s předchůdcem sdílet prakticky stejné specifikace, ale chlubit se současným „svatým grálem“ mobilních technologií – poddisplejovým fotoaparátem.

Mi Mix Fold 2 (jde o neoficiální název) bude údajně disponovat externím displejem od společnosti Visionox s obnovovací frekvenci 90 Hz, zatímco hlavní displej by měl být od Samsungu a mít 120Hz obnovovací frekvenci. Připomeňme, že vnější displej předchůdce má též 90Hz obnovovací frekvenci, nicméně hlavní jen standardních 60 Hz.

„Dvojka“ by měla jako předchůdce používat čip Snapdragon 888 a mít i stejnou kapacitu baterie, tedy 5000 mAh, a rovněž stejnou konfiguraci fotoaparátu, tedy 108MPx hlavní snímač doprovázený 8MPx telemakro kamerou s 3x optickým přiblížením (a též s tekutou čočkou) a 13MPx širokoúhlým fotoaparátem s úhlem záběru 123°. Jednou z nejhmatatelnějších změn tak bude podle všeho právě poddisplejový fotoaparát, jímž se má chlubit i ohebný telefon Samsungu Galaxy Z Fold 3.

Přesto, že toto zásadní vylepšení by samo o sobě ospravedlňovalo vyšší cenu, vzhledem k cenové politice Xiaomi není vyloučeno, že Mi Mix Fold 2 bude při uvedení do prodeje stát stejně jako předchůdce, tedy 1 500 dolarů (zhruba 31 500 korun).

Dnes nejčtenější

.