Zavřít reklamu

Již několik měsíců je v éteru slyšet, že Samsung vyrábí pro různé smartphonové společnosti ohebné displeje s tím, že jejich „skládačky“ by měly dorazit někdy tento rok. Nyní web The Elec o ohebných telefonech značek Google, Vivo a Xiaomi zveřejnil několik (staro)nových informací (u Xiaomi půjde letos už o druhý skládací smartphone) včetně přesnějšího data představení.

Korejský web napsal, že Samsung začne s produkcí ohebných OLED panelů pro zmíněné společnosti v říjnu. Dodal, že všechny plánují své „ohýbačky“ uvést na scénu ve čtvrtém kvartálu letošního roku.

Web kromě toho potvrdil dřívější spekulace, že ohebný telefon Googlu bude mít 7,6palcový hlavní displej, který se skládá dovnitř. Skládací smartphone od společnosti Vivo prý bude disponovat hlavním displejem s velikostí 8 palců a poměrem stran 3,4:3 a 6,5palcovým vnějším panelem.

Pokud jde o druhý ohebný telefon Xiaomi, The Elec uvádí, že Samsung má na starosti výrobu hlavního displeje a čínská společnost CSOT vyrábí „doplňkový“ displej. Tzv. doplňkový displej naznačuje, že příští ohebný telefon Xiaomi by mohl být véčkovou „skládačkou“, nikoli tradičním skládacím smartphonem velikosti tabletu s externím displejem velikosti smartphonu. Napovídalo by tomu i to, že čínský technologický obr již jeden takový tradiční ohebný telefon má – Mi Mix Fold.

Web se také zmiňuje o skládacím smartphonu společnosti Oppo, který podle jeho dřívějších informací měl dorazit též v letošním roce. Nyní však tvrdí, že bude představen až příští rok. Tato „ohýbačka“ prý do vínku dostane 7,7palcový hlavní displej a 1,5 nebo 2palcovou externí obrazovku.

Dnes nejčtenější

.