Zavřít reklamu

Leaky o příští vlajkové řadě Huawei P50, jak se zdá, nekončí – v minulých dnech se v éteru dvakrát po sobě objevily úniky o datu jejího představení a nyní je tu další, který tvrdí, že telefony řady budou – jako vůbec první – používat chystaný čip Snapdragon 888 Pro.

O tom, že Qualcomm pracuje na verzi Snapdragonu s názvem Snapdragon 888 Pro, již v dubnu informoval známý leaker s přezdívkou Digital Chat Station. Podle nejnovějšího úniku, se kterým přišel web MyFixGuide, bude nová verze čipu postrádat podporu 5G sítí a její hlavní procesorové jádro bude přetaktováno na 3 GHz (z 2,84 GHz).

Jako první by měl Snapdragon 888 Pro pohánět modely řady Huawei P50, které měly podle dosavadních leaků používat čipy Kirin 9000 a Kirin 9000E. Nový čip by Huawei a Qualcommu umožnil obejít americké sankce, které čínskému technologickému obrovi zakazují dodávky 5G čipů s americkými technologiemi. Huawei má kvůli sankcím amerického ministerstva obchodu k dispozici jen omezené množství čipů Kirin 9000 (zejména 5G verze), takže možnost použít v některých modelech místo něj Snapdragon 888 Pro by mu velmi pomohla.

Nový čipset by také měl pohánět připravovaný smartphone Honoru Magic 3, který bude údajně představen v srpnu.

Dnes nejčtenější

.